Kinderen centraal in beeld

Een nieuw beleidsplan

Veel scholen hebben te maken met leerlingenkrimp en lerarentekort. Daardoor is het belangrijk om je school als stichting te profileren. Ook Stichting Openbaar Primair Onderwijs Deventer (OPOD) kreeg hiermee te maken. OPOD is het overkoepelende bestuur van 16 basisscholen in de regio Deventer. Het is een lerende en ambitieuze organisatie, waarin ruimte is voor leerlingen en medewerkers om te zijn wie je bent. OPOD ontwikkelde een nieuw beleidsplan en vernieuwde haar missie en visie. Hier wilde zij graag hun fotografie, huisstijl en website op aan laten sluiten. Wij werden gevraagd om mee te denken over de invulling hiervan.

Ieder mens is uniek

Fotografie is een belangrijk onderdeel van de website van OPOD. De kinderen komen duidelijk terug in de beelden: kinderen die samen voetballen, leren en samenwerken. Bij Stichting OPOD staat het kind altijd centraal. Daarnaast sluiten de beelden naadloos aan bij de identiteit van de stichting. Zij staan namelijk voor het actief aandacht besteden aan overeenkomsten en verschillen tussen mensen, culturen en opvattingen. Bij OPOD is er ruimte om jezelf te zijn, want ieder mens is uniek.

Een krachtig geheel

Naast fotografie, maakten we aan de hand van de speerpunten van OPOD schetsen voor een nieuwe huisstijl, die we vervolgens doorvoerde in de website. Het ronde logo met gekleurde lagen staat voor transparantie en samenwerken. De verschillende lagen symboliseren de manier waarop de organisatie verschillen en overeenkomsten in mensen en culturen benadert. De figuren vormen samen een krachtig, sterk geheel dat werkt. Ondanks de overlappingen, blijft ieder gekleurd vlak zichtbaar. Naast de kleur, is ook de vorm van het logo doorgetrokken in de website, bijvoorbeeld in de ronde portretfoto’s.

Ben je nieuwsgierig naar onze projecten of wil je direct een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op.